01.04.2016

75 år med dagslys

  • VKR 75_Galleri 01
  • VKR 75_Galleri 02

Fra den 1. april og året ud fejrer VKR Gruppen 75-års jubilæum. Det var Villum Kann Rasmussen, manden bag VELUX ovenlysvinduet, der i 1941 grundlagde VKR Gruppen. VILLUM Window Collection er opkaldt efter ham.

I anledning af jubilæet er der blevet lavet en tegnefilm om firmaet og dets stifter.
Se filmen: 75 År med Dagslys
Der er også afholdt en international malerikonkurrence. Læs mere om VKR Gruppens Jubilæumskonkurrence og se de deltagende værker: Malerier fra 20 lande

Jubilæet fejres med en række arrangementer og med deltagelse af hele VKR Gruppen. Alle aktiviteterne kan følges på Facebook-siden, VKR 75


I VILLUM Window Collection markeres jubilæet blandt andet med udgivelse, af tegneserien Historien om Glas og Vinduer og - ikke mindst - en særudstilling af vinduesgaver, som VILLUM Window Collection med taknemmelighed har modtaget af VKR Gruppens danske og udenlandske selskaber i anledning af jubilæet. Interessante og meget forskelligartede vinduer, som bidrager til at gøre samlingen mere international.

VILLUM Window Collection fejrer desuden jubilæet med en række kulturhistoriske seminarer arrangeret i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Det første seminar Lyset og vinduets rolle i kunsten afholdes den 16. juni. Til september afholder vi seminaret ”Vinduets betydning for arkitektur og velvære” og til oktober seminaret ”Vinduet som bygningselement”.

Samarbejdet med Dansk Arkitektur Center vil desuden i sommermånederne fra juli til september også kunne opleves på byvandringer med fokus på Københavns historiske vinduer.

Endelig vil VILLUM Window Collection og Dansk Arkitektur Center igangsætte to fotokonkurrencer på Instagram. Den 1. august #MyDaylightMoment og den 1. december #MyWorldWindow. Her håber vi, at rigtig mange vil dele deres særlige dagslysøjeblikke eller deres yndlingsvindue med os.

Alle jubilæumsaktiviteterne kan følges på hjemmesiden. Så hold dig orienteret på www.villumwindowcollection.com