24.11.2015

Den Danske Lyspris 2015

  • Den Danske Lyspris_Galleri
  • Den Danske Lyspris_Galleri 02

VILLUM Window Collection er nomineret til Den Danske Lyspris 2015 i konkurrence med tre andre projekter.

Øvrige nominerede projekter er:
Interferens: Interaktiv tunnel i Kolding
Langebro i København
Ny Carlsberg Glyptotek i København

VILLUM Window Collection er skabt gennem et samarbejde mellem VKR Holding, Rosan Bosch Studio, grafiker Maria Hagerup og lysdesigner Kim Borch. I pressemeddelelsen står der følgende om nomineringen:
”Lyset er en uundværlig og dybt integreret del af udstillingen. Et hovedgreb i selve udstillingen er den såkaldte tidstunnel, en tredimensionel tidslinje, som ligger i museets midterakse. De besøgende ledes gennem vinduets historie i et rumforløb, der iscenesætter lysets indstrømning gennem forskellige historiske vin­duer – fra de store mosaikruder i Sainte Chapelle i Paris til nutidens store energivinduer. Tidstunnelen giver de besøgende en stoflig og sanselig oplevelse af vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.”

Læs mere om de enkelte projekter i pressemeddelelsen her.

Den Danske Lyspris blev uddelt første gang i 2008. Prisen er indstiftet af Dansk Center for Lys. Formålet med prisen er at sætte fokus på godt lys for mennesker. I bedømmelsen af de enkelte projekter indgår bl.a. anlæggets tekniske kvalitet, funktionalitet, visuelle og æstetiske aspekter og energiforbrug. Der lægges desuden vægt på nytænkning og kreativitet.