06.03.2019

Vinduets rolle i arkitekturen

  • Arne Høi 1
  • Arne Høi 3
  • Classiggaarden2
  • DRogBarok

Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Hvordan oplever vi et vindue, og hvad er vinduets rolle i fremtiden? Deltag i en TALK med Arne Høi og Kjeld Vindum fra Kunstakademiets Arkitektskole.

 

VILLUM Window Collection og Dansk Arkitektur Center sætter med en række arrangementer fokus på vinduets rolle i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima.

 

Den 6. marts 2019 har vi inviteret arkitekterne Arne Høi og Kjeld Vindum til en TALK om vinduets rolle i arkitekturen. Hvad er vinduets primære opgave, og hvilke ydelser forventer vi af vinduet? Hvordan oplever vi et vindue? Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Og hvad sker der med vinduet i fremtiden?

 

Arne Høi er arkitekt og institutleder ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere kontorchef i Kulturstyrelsen med ansvar for bl.a. arkitektur og bygningsfredning og centerleder i Center for Bygningsbevaring; RAADVAD. Derudover forfatter og medforfatter til en række bøger og vejledninger om byer og bygningers bevaringsværdier.  

 

Kjeld Vindum er arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere redaktør af fagbladet Arkitekten og medforfatter og medredaktør af flere bøger, bl.a. ’Arne Jacobsen’ og ’Den nye bølge i dansk arkitektur’.

 

Arrangementet afholdes onsdag den 6. marts 2019 kl. 16.30 – 18.00

Sted: VILLUM Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg.

 

Efter arrangementet serverer VILLUM Window Collection en forfriskning og en snack. og der er mulighed for at mingle og se museets udstillinger.

Det koster 100 kr. at deltage, 50 kr. for studerende. Køb billet her.

 

Arrangementet er gratis for medlemmer af Arkitektforeningen, FAOD og Byens Netværk.