31.10.2018

Vinduets rolle i arkitekturen

  • Arne Høi 4
  • Arne Høi 1
  • Arne Høi 2
  • Arne Høi 3

Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Hvordan oplever vi et vindue, og hvad er vinduets rolle i fremtiden? Deltag i en TALK med Arne Høi og Kjeld Vindum fra Kunstakademiets Arkitektskole

 

VILLUM Window Collection og Dansk Arkitektur Center sætter med en række arrangementer fokus på vinduets rolle i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima.

 

Den 31. oktober har vi inviteret arkitekterne Arne Høi og Kjeld Vindum til en TALK om vinduets rolle i arkitekturen. Hvad er vinduets primære opgave, og hvilke ydelser forventer vi af vinduet? Hvordan oplever vi et vindue? Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Og hvad sker der med vinduet i fremtiden?

 

Arne Høi er arkitekt og institutleder ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere kontorchef i Kulturstyrelsen med ansvar for bl.a. arkitektur og bygningsfredning og centerleder i Center for Bygningsbevaring; RAADVAD. Derudover forfatter og medforfatter til en række bøger og vejledninger om byer og bygningers bevaringsværdier.  

 

Kjeld Vindum er arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere redaktør af fagbladet Arkitekten og medforfatter og medredaktør af flere bøger, bl.a. ’Arne Jacobsen’ og ’Den nye bølge i dansk arkitektur’.

 

Arrangementet afholdes onsdag den 31. oktober kl. 16.30 – 18.00

Sted: VILLUM Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg.

 

Vi byder på en forfriskning og en lille snack.

Det koster 90 kr. at deltage. 45 kr. for studerende.

Ved arrangementet får du også mulighed for at se udstillingerne i VILLUM Window Collection, herunder også særudstillingen ”Wall of Windows from The Brooking” – en væg med 68 historiske vinduer, skabt af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas på baggrund af den engelske arkitekturhistoriker Charles Brooking´s imponerende vinduessamling. Vinduesvæggen blev vist første gang på Arkitekturbiennalen i Venedig i 2014.

Køb billet her.

 

Transport til VILLUM Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg

Tog
Nærmeste station er Buddinge Station. Vi tilbyder særbus fra stationen med afgang kl. 16.15. Efter arrangementet, kl. ca. 18.15, kører bussen den anden vej. Vil du benytte dette tilbud skal du senest den 26. oktober tilmelde dig pr mail til dbn@vkr-holding.com.

Fra Buddinge Station er der ca. 20 minutter til fods.

 

Bus

Linje 160, 166, 200S, 250S og 300. Stå af ved Gladsaxevej.