05.06.2018

Wall of Windows

  • Wall of windows_01
  • Wall-of-windows_03
  • Wall-of-windows_02
  • Wall-of-windows_04

Tirsdag den 5. juni 2018 åbner særudstillingen ”Wall of Windows”, en væg med 68 historiske vinduer fra den engelske samling The Brooking.

På arkitekturbiennalen i Venedig i 2014 tiltrak en stor væg med 68 historiske vinduer fra vinduessamlingen The Brooking sig særlig opmærksomhed. Vinduerne fra 1700-tallet og frem til 1966 var en del af Biennalens hovedudstilling om arkitekturens elementer og repræsenterede på fornem vis engelsk vindueshistorie gennem mere end 250 år.     

Denne fantastiske vinduesvæg kan nu opleves i VILLUM Window Collection. 

Biennale Architecture 2014 Venice
Arkitekturbiennalen i Venedig er verdens største arkitekturudstilling, og den har hver gang et overordnet tema. I 2014 var det den hollandske arkitekt Rem Koolhaas, der var kurator på biennalen. 

Temaet var ”Fundamentals” med hovedudstillingen ”Elements of Architecture”, hvor der vitterligt var tale om en gennemgang af arkitekturens fundamentale elementer såsom lofter, vinduer, vægge m.m., og hvor hvert element havde sin egen separate udstilling.

Om The Brooking
Vinduer udgør en meget stor del af samlingen ”The Brooking”, som er en unik samling af omkring en halv million engelske bygningskomponenter såsom døre, vinduer, trapper, kamindele m.m. Vinduerne har altid spillet en særlig rolle for stifteren af samlingen Charles Brooking, der på sin syvårs fødselsdag ønskede sig et vindue. I dag rummer ”The Brooking” omkring 40.000 vinduer og vinduesdele hovedsageligt fra 1600-tallet og frem til ca. 1970.