31.03.2021

Vinduer i koleraens tid

  • DSF0561 592X393
  • DSF0547 592X393
  • DSF0610 592X393
  • DSF0606 592X393

Tag med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup på byvandring og hør beretningen om, hvordan en epidemi tidligere har haft stor betydning for arkitekturen, vinduerne og sundheden.

Østerbro søndag den 30. maj, 2021 kl. 1400 – 17.00.

 

Byvandringen rundt på Østerbro vil handle om en tid i Danmarkshistorien, som trækker tråde op til vores samtid og den nuværende pandemi. Da koleraepidemien hærgede i København i 1853 var ”byen bag voldene” kendt som en ”skiden by”. Stanken var ulidelig, befolkningen boede kummerligt, epidemien spredte sig hurtigt og mange døde.

Hvordan kunne man forhindre en gentagelse? En del af løsningen var at opføre nye boligområder uden for voldene med helt nye sundhedsidealer og en devise om dagslys og frisk luft til alle. Østerbro er ét af disse boligområder. Derfor sætter vi på denne byvandring et helt særligt fokus på vinduernes betydning for dagslys og frisk luft.

Byvandringen går også gennem det berømte Rosenvænget-kvarter, som faktisk er Danmarks første villakvarter med mange helt unikke villaer og vinduestyper. Her møder vi blandt andet et berliner-vindue og får en forklaring på, hvordan det er endt her. Vi får også historien om det vindue, der er opkaldt efter bydelen, nemlig ”Østerbro-vinduet”

Søren Vadstrup er kendt som en god fortæller, så tag med på turen i den friske luft og lyt med på de mange historier, der gemmer sig i vinduerne.

Turen starter ved Kostalden i Brumleby og går via Rosenvænget til Classens Have. Undervejs vil der være en lille pause, hvor vi byder på kaffe og vand.

Det koster 100,- kroner at deltage, og tilmelding sker på mailadressen: tkj@vkr-holding.com. Ved tilmelding bliver du bedt om at indbetale de 100 kroner via mobilepay. Der er 25 pladser, og det er efter ”først til mølle” princippet. Ved eventuel aflysning af arrangementet, vil beløbet blive tilbagebetalt.

 

OPDATERING 15/04:

Byvandringen den 30. maj er nu fuldt booket. Du kan skrive en mail til tkj@vkr-holding.com og skrive dig på venteliste i tilfælde af afbud.

Vi kommer til at afholde flere byvandringer og andre arrangementer i fremtiden. Hold dig opdateret ved at følge os på Instagram her eller skriv til tkj@vkr-holding.com hvis du vil tilmeldes vores nyhedsbrev på mail