23.11.2017

Fra samling til museum

  • 2 Glaspr+©vev+ªgen-Kimwendt.jpg
  • 1 VILLUM Window Collection.jpg
  • 4 Klassicisme_Hammersh+©i_kimwendt.jpg
  • 8 Vinduet_i_arkitekturen_kimwendt kopi.jpg
  • 7 Vinduesmagasinet_kimwendt.jpg

Hvordan bliver en samling af 300 historiske vinduer til et interessant museum, om dagslys og vinduets historie og udvikling? Hør Rosan Bosch og Dorthe Bech-Nielsen fortælle om tilblivelsen af VILLUM Window Collection. 

 

I et industrikvarter i Søborg ligger VILLUM Window Collection, et lille vinduesmuseum, hvor man bliver ført ind i en verden, man ikke vidste fandtes.

Museets udstilling er iscenesat som en rejse igennem historien, hvor arkitektoniske stilarter og fremstillingsteknikker bliver sat i perspektiv med vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.

Efter et besøg bliver et vindue aldrig mere blot et vindue, men en lyskilde, en kulturhistorisk markering og et vidne om en udviklingshistorie, der trækker tråde helt tilbage til Romerriget og frem til i morgen. Udstillingens indhold er iscenesat af den anerkendte udstillingsarkitekt Rosan Bosch.

Hvordan udstiller man dagslys og vinduer?
Tag med til det unikke vinduesmuseum og hør Rosan Bosch fortælle om designprocessen og om hvordan man udstiller dagslys og vinduer. Og få indblik i vinduets historie og udvikling ved arkitekt og museumsleder Dorthe Bech-Nielsen.

Oplægsholdere:
Rosan Bosch, kunster og kreativ direktør i Rosan Bosch Studio
Dorthe Bech-Nielsen, arkitekt og museumsleder i VILLUM Window Collection

Arrangementet afholdes torsdag den 23. november kl. 15.30-18.30 i VILLUM Window Collection, Maskinvej 4 i Søborg. Det koster 50 kr. at deltage. 

Køb billet her

 

VILLUM Window Collection har arrangeret rækken af arrangementer i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Besøget hos Villum Window Collection er det tredje og sidste arrangement ud af tre, hvor vi ser på vinduer.

Øvrige arrangementer:
24. september 2017 Ser på vinduer: Indre By
15. oktober 2017 Ser på vinduer: Havnefronten