03.06.2019

Kinesiske vinduer

  • Kinesisk vindue3
  • Kinesisk vindue4
  • Kinesisk vindue2
  • Kinesisk vindue1

VILLUM Window Collection har modtaget to store identiske vinduer og et mindre vindue fra en lille fjern landsby i Baoding by, Hebei provinsen, Kina. De kommer fra et hus bygget i 1940'erne. Den mand, som bor i huset i dag har boet der hele sit liv med sin familie. De renoverede huset og udskiftede vinduerne i 2018, hvorfor de nu har mulighed for at blive vist frem i VILLUM Window Collection. 

Vinduerne er lavet af elmetræ og har været forseglet med papir. I 1940'erne var Kina stadig meget fattig og husene i landdistrikterne i Kina blev bygget af lokale naturmaterialer som sten og træ. Vinduets form og materialer er typiske for tiden.

De tre kinesiske vinduer er en gave fra en kinesisk gæst, som besøgte museet i foråret 2019. Vi er meget glade for gaven og stolte over nu at have kinesiske vinduer i vores samling. Vi ønsker at gøre museets vinduessamling så international som muligt og har allerede en del vinduer fra det meste af Europa, men disse tre vinduer er de første fra et ikke-europæisk land. Vi arbejder på også at få et japansk og et indisk vindue.