30.09.2018

Se på vinduer med Søren Vadstrup

  • Byvandring_Galleri-06
  • Ser-på-vinduer-Indre-by_Thumbnail
  • Ser-på-vinduer-Indre-by_Galleri-02

Har du nogensinde tænkt over vinduets betydning for en bygning? Hvad er det, der bestemmer et vindues form, og hvordan kan bygningskulturen aflæses i et vindue? Tag med på en byvandring gennem Indre By i København og få svarene fra arkitekt og restaureringsekspert, Søren Vadstrup.

 

Vores byvandring med arkitekt Søren Vadstrup var en stor succes i både 2016 og 2017. Derfor får du igen i år muligheden for at tage med på byvandringen gennem Indre By i København, hvor Søren Vadstrup vil fortælle om vinduets udvikling fra middelalderens romanske vindue til nutidens klimavenlige glasfacade.

Udover at være en god fortæller, er Søren Vadstrup lektor på KADK og forsker og underviser på Center for Bygningsbevaring i Raadvad. Søren har sammen med VILLUM Window Collection udtænkt en rute gennem Indre by i København, der giver mulighed for at komme bag de mange historier, der ligger i vinduerne. 

Historier der fortjener at blive fortalt
Kirken, byhuset, etageejendommen, hjørnebygningen, butikken, slottet, teatret - alle slags vinduer er lige interessante og får lige meget plads, når vi går turen med Søren. Fordi alle vinduer bærer på en historie om et samfund, en byggeteknik, et håndværk, et materiale, en funktion, en form og en fortælling, der fortjener at blive fortalt.

Turen begynder foran Designmuseum Danmark og tager os bl.a. forbi Champagnehuset, Nyboder, Amalienborg, Nationalbanken, Matthias Hansens Gård, Københavns Byret, Christiansborg og ender ved BLOX ved havnefronten, hvor der er gratis adgang på dagen for alle deltagere på turen.

Tag med og bliv klogere på, hvordan vinduet i arkitekturen har haft indflydelse på menneskets adgang til dagslys og frisk luft.

Turen afholdes søndag den 30. september 2018 kl. 14.00-17.00 med start fra gårdspladsen foran Designmuseum Danmark, Bredgade 68. Undervejs vil der være en lille pause, hvor vi byder på kaffe og vand. Det koster 135 kr. at deltage.

Køb billet her

 

Baggrund for turen
VILLUM Window Collection har arrangeret byvandringen i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. To søndage i efteråret har vi særligt fokus på vinduet og introduceres til vinduets betydning i arkitekturen.

Søndag den 4. november ”Ser vi på vinduer i Ørestaden” med antropolog Marie Stender.

Læs mere her.