25.08.2016

Se på vinduer med Vadstrup

  • Se på vinduer med Vadstrup_Galleri 01
  • Byvandring_Galleri-03
  • Byvandring_Galleri-04
  • Byvandring_Galleri-08

Har du nogensinde tænkt over vinduets betydning for en bygning? Hvad er det, der bestemmer vinduets form og materialer, og hvordan kan en bygning aflæses i et vindue? Tag med på en byvandring gennem Indre By i København og få svarene fra arkitekt og restaureringsekspert, Søren Vadstrup.


Denne særligt tilrettelagte byvandring gennem Københavns Indre By, giver dig mulighed for at komme bag de mange historier, der ligger i vinduerne. Søren Vadstrup fortæller om vinduets udvikling fra middelalderens romanske vindue til nutidens klimavenlige glasfacader, og du vil blive introduceret til 500 års skandinavisk stilhistorie. Tag med og bliv klogere på, hvordan vinduet i arkitekturen har haft indflydelse på menneskets adgang til dagslys og frisk luft.

Søren Vadstrup er forskningslektor på KADK og forsker og underviser på Center for Bygningsbevaring i Raadvad. Han er forfatter til adskillige bøger om arkitektur, restaurering og bygningsbevaring bl.a. ’Huse med sjæl’ og ’Byhuset’.

Turen går forbi:
Grønningen 7-9
Amalienborg
Nationalbanken
Børsen
Christiansborg
Thorvaldsens Museum
Københavns Byret
Københavns Rådhus
Industriens Hus 

Byvandringen med Søren Vadstrup tager udgangspunkt i turen 90 minutes of historic architecture and the Scandinavian light, som VILLUM Window Collection afholder hver lørdag i juli, august og september i samarbejde med Dansk Arkitektur Center og Designmuseum Danmark.

Turen afholdes søndag den 18. september 2016 kl. 14.00 med start fra Designmuseum Danmark i Bredgade. Byvandringen vil foregå på dansk.

 

Læs mere om turen og køb billetter her.