01.04.2016

Seminar den 8. september 2016

  • Seminar den 8. september_Galleri 01
  • Seminar den 8. september_Galleri 02
  • Seminar den 8. september_Galleri 03

Hvilken indflydelse har vinduet haft på arkitekturen - og hvad betyder lyset for vores velvære i rum?

Vær med på en seminarrække som VILLUM Window Collection afholder i anledning af VKR Gruppens 75 års jubilæum. Seminarerne sætter fokus på vinduet i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima. Den 8. september handler det om vinduet, arkitekturen og menneskets behov for lys. 

Vinduet har eksisteret i mange århundrede og har gennem tiden gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling fra udluftningskanal ved ildstedet til i dag at være energieffektiv lyskilde Udviklingen af vinduet, glasplader, hængsler og karme, har haft stor betydning for vores arkitektur igennem tiden. Både for det arkitektoniske udtryk, bygningerne som statussymbol og for den måde, arkitekturen spejler mennesket behov for lys i hverdagen.

Med dette seminar om vinduets betydning i arkitekturen og kulturhistorien, ser vi nærmere på vinduets betydning og udformning i arkitekturen gennem tiden. Hvordan har arkitekturen spejlet vores behov for lys? Og hvornår begyndte vi at tænke på lyset fra vinduerne som noget, vi som mennesker har ret til? To eksperter vil præsentere, hvordan man i dag arbejder med nye og gamle vinduer og dagslys inden for nybyggeri og renovering og restaurering.

På seminariet kan du møde:

  • Arne Høi, arkitekt MAA og institutleder for Bygningskunst og Kultur på KADK
  • Signe Kongebro, arkitekt MAA, Partner i Henning Larsen Architects og leder af bæredygtighedsafdelingen

Seminaret afholdes i VILLUM Window Collections auditorium den 8. september 2016 kl. 17.00-18.30. Det er gratis at deltage i seminaret, men det kræver tilmelding. Tilmeld dig her

 

Seminarrækken er arrangeret af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med VILLUM Window Collection. Dette seminar er nummer to ud af tre seminarer om lys - læs mere om de andre seminarer i rækken:
Lyset og vinduets rolle i kunsten, den 16. juni 2016
Vinduet som bygningselement, den 6. oktober 2016

 

 

Video fra seminaret

Se Arne Høi og Signe Kongebros oplæg om vinduets betydning for arkitekturen.