24.09.2017

Ser på vinduer: Indre By

  • Ser-på-vinduer-Indre-by_Galleri-03
  • Ser-på-vinduer-Indre-by_Galleri-01
  • Ser-på-vinduer-Indre-by_Galleri-02

Har du nogensinde tænkt over vinduets betydning for en bygning? Hvad er det, der bestemmer et vindues form, og hvordan kan bygningskulturen aflæses i et vindue? Tag med på en byvandring gennem Indre By i København og få svarene fra arkitekt og restaureringsekspert, Søren Vadstrup.

 

Søren Vadstrup har sammen med VILLUM Window Collection udtænkt en rute gennem Indre by i København, der giver mulighed for at komme bag de mange historier, der ligger i vinduerne. Søren Vadstrup fortæller om vinduets udvikling fra middelalderens romanske vindue til nutidens klimavenlige glasfacader. Tag med og bliv klogere på, hvordan vinduet i arkitekturen har haft indflydelse på menneskets adgang til dagslys og frisk luft.

Udover at være en god fortæller, er Søren Vadstrup lektor på KADK og forsker og underviser på Center for Bygningsbevaring i Raadvad. Han er forfatter til adskillige bøger om arkitektur, restaurering og bygningsbevaring bl.a. 'Huse med sjæl' og 'Byhuset'.

 

På turen kommer vi bl.a. forbi Champagnehuset, Nyboder, Amalienborg, Matthias Hansens Gård, Christiansborg, BLOX med mange flere.

Turen afholdes søndag den 24. september 2017 kl. 14.00-17.00 med start fra gårdspladsen foran Designmuseum Danmark, Bredgade 68. Undervejs vil der være en lille pause, hvor vi byder på kaffe og vand. Det koster 125 kr. at deltage.

Køb billet her

 

VILLUM Window Collection har arrangeret byvandringen i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Turen med Søren Vadstrup er det første arrangement ud af tre, hvor vi ser på vinduer.

Øvrige arrangementer:
15. Oktober 2017 Ser på vinduer: Havnefronten
23. November 2017 Ser på vinduer: Fra samling til museum