21.04.2022

Vinduer i koleraens tid

  • Untitled 1
  • 728Ae344 6E1f 4D58 8Ce8 1D9ea30220a5
  • DSF0547 592X393

Tag med på byvandring med Søren Vadstrup.

Vi gentager succesen fra sidste forår og tager med restaureringsarkitekt, Søren Vadstrup på byvandring på Østerbro. Temaet er ”vinduer i koleraens tid”, for koleraepidemien havde nemlig stor betydning for arkitekturen, vinduerne og sundheden.

Østerbro søndag den 08. maj, 2022 kl. 1400 – 17.00.   

En del af løsningen på koleraepidemien var at opføre nye boligområder med helt nye sundhedsidealer efter devisen om dagslys og frisk luft til alle. Østerbro er ét af disse områder med luft mellem husene, større vinduer, fællesarealer og badeanstalter m.m. Turen starter ved et af de klareste eksempler, nemlig boligbebyggelsen ”Brumleby” opført af Lægeforeningen.

Søren Vadstrup tager os også gennem det berømte Rosenvænget-kvarter, som er Danmarks første villakvarter med mange helt unikke villaer og vinduestyper. Vi får også historien om vinduestypen, der er opkaldt efter bydelen, nemlig ”Østerbro-vinduet”

Tilmelding

Det koster 100,- kroner at deltage, og tilmelding sker på mailadressen: tkj@vkr-holding.com. Der er 25 pladser, og det er efter ”først til mølle” princippet. På turen vil der blive serveret kaffe og kage.

 

OPDATERING 28/04:

Byvandringen den 08. maj er nu fuldt booket. Du kan skrive en mail til tkj@vkr-holding.com og skrive dig på venteliste i tilfælde af afbud.

Vi kommer til at afholde flere byvandringer og andre arrangementer i fremtiden. Hold dig opdateret ved at følge os på Instagram her eller skriv til tkj@vkr-holding.com hvis du vil tilmeldes vores nyhedsbrev på mail.