07.11.2016

Vinder af fotokonkurrence

Vinderen af VILLUM Window Collection og Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence #MyDaylightMoment er nu fundet. Se hvem, der vandt.

 

Med konkurrencen er der blevet uploadet rigtig mange unikke og meget forskellige billeder af dagslysøjeblikke, fra billeder af varmende solstråler i dagligstuer og arbejdspladser til kontrastfyldte motiver af lysindfald i offentlige bygninger – nye som gamle.

Juryen bestående af Dorthe Bech-Nielsen, arkitekt og daglig leder af VILLUM Window Collection, og Eva Kirstine Fabricius, senior projektleder på Dansk Arkitektur Center, har nu udvalgt vinderbilledet samt en kollektion af billeder, der udstilles på VILLUM Window Collections.

Besøg VILLUM Window Collection og oplev de udvalgte dagslysøjeblikke fra den 17. november.

 

Og vinderen er ... Maj Manczak! 

”Motivet er velkendt, hjemligt og sanseligt, og de fleste vil kunne genkalde sig en oplevelse af et lignende dagslysøjeblik; et åbent vindue, en brise i gardinet og solstråler, der laver skyggespil. Fotografen har ikke blot taget et billede af et vindue, men et billede af lys, luft og udsyn - altså på fineste vis et billede af det et vindue giver. 

Beskueren kan skiftevis fokusere på stemningen i fotografiets helhed og på fotografiets detaljerigdom; stoffets lethed, sprossernes profilering og det dannebrogsvindue, der anes udenfor” udtaler juryen.

 

Maj Manczak fortæller om hendes fotografi: ”Gennem billedet forsøger jeg at fange stemningen og det vidunderlige lys der er i vores hjem i Sorte Hest - en fredet bygning på Vesterbro, hvor jeg bor sammen med mine to sønner. Vi har hele fem vinduer i stuen. Lyset strømmer ind fra tre sider og kaster de mest fantastiske skygger hele dagen og om natten fra lygterne i gården.

Placeringen og antallet af vinduer i stuen giver en følelse af masser af lys og luft selvom man er midt i København. Det åbne vindue giver mulighed for at lade tankerne vandre ... drømme, rejse, flyve til fjerne lande eller bare gå ud i gården og nyde foråret”.