12.08.2022

Windowology - New Architectural Views from Japan

  • windowology_news2
  • Windowology_10
  • Inst_3
  • Windowology_19

“Vinduer er et af de vigtigste elementer i arkitekturen. De forbinder inde og ude, åbner og lukker efter behov. De er lavet af transparent glas og lader os derfor se verden udenfor og indenfor igennem dem, mens glasset i sig selv fungerer som en fysisk barriere, der beskytter os mod elementerne og skade.”
Igarashi Tarō, udstillingskurator

VILLUM Window Collection er stolt af at kunne præsentere særudstillingen ”Windowology: New Architectural Views from Japan”, som er udarbejdet af Window Research Institute, i Tokyo, under ledelse af arkitekt og kritiker Igarashi Tarō. Denne unikke udstilling har tidligere været vist i Japan House i byerne São Paulo, Los Angeles og London og nu kan vi helt ekstraordinært vise den i København.

Med glidende skærme og transformative rum er vinduer i Japan en del af en lang arkitektonisk tradition, og vinduer spiller en vigtig rolle i japanernes hverdag. New Architectural Views from Japan undersøger, hvordan vinduer påvirker vores syn på miljøet, moderne byliv, håndværk, arkitektur og litteratur.

Udstillingen byder også på den stedsspecifikke installation ”You would come back there to see me again the following day” af kunstneren Tsuda Michiko. Ved hjælp af projekterede videooptagelser, spejle og rammer er installationen skabt til at forvrænge oplevelsen af tid og rum for de gæster der befinder sig i den.

Læs mere om de forskellige temaer her.

 

Udstillingen løber fra den 18. september 2022 til den 15. august 2023

VILLUM Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg

Nye åbningstider i forbindelse med særudstillingen (reguleres løbende):

Tirsdag           11 – 17

Torsdag          11 – 17

Søndag           11 – 17

 

Om Window Research Institute

The Window Research Institute (WRI) i Tokyo er en fond, der arbejder med indsamling og udbredelse af viden om vinduer og arkitektur. Fonden bidrager til forskning og støtte af kulturprojekter, der relaterer sig til vinduer og arkitektur.

Siden 2007 har fondens hovedprojekt været Windowology – et forskningsprojekt om vinduer i forhold til civilisation og kultur. Windowology har løbende genereret adskillige bøger, workshops og udstillinger.