Københavns Vinduer - en podwalk

Tag med os på byvandring og se på vinduer i København.

Tag med VILLUM Window Collection på byvandring gennem Københavns gader og oplev byens mange forskellige vinduer. I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen. Find link til podcasten nederst i artiklen.

 

På podwalk'en tager restaureringsarkitekt Søren Vadstrup og museumsleder Dorthe Bech-Nielsen dig med på vinduestur gennem Indre By i København. Vinduet har altid været afgørende for vores adgang til frisk luft og dagslys, og på turen vil du blive præsenteret for eksempler på vinduer fra forskellige stilperioder fra middelalderens romanske vindue til nutidens klimavenlige glasfacade.

 

Alle vinduer bærer på en historie om et samfund, en byggeteknik, et håndværk, et materiale, en funktion, en form og en fortælling, der fortjener at blive fortalt. Derfor får Kirken, byhuset, etageejendommen, hjørnebygningen, butikken, slottet og teatret lige meget plads, når Søren Vadstrup i en samtale med museets daglige leder, arkitekt Dorthe Bech-Nielsen, går på vandring i vinduets historie.

 

Turen starter ved Designmuseum Danmark i Bredgade og slutter ved BLOX på Bryghuspladsen. Du kan vælge at gå hele turen på en dag eller du kan dele den op i flere ture.

 

Vi anbefaler, at du ”går” turen i kronologisk rækkefølge, men du kan selvføgelig gå turene, som du ønsker. Det eneste du skal gøre er at følge nedenstående links til podcasten eller afspille videoerne, og så vil podwalk'en guide dig resten af vejen.

 

Apple Podcast: https://apple.co/2LNZiaM  

Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Del I: Turen går fra Designmuseum Danmark til Store Strandstræde 11, ca. 2 km.

 

Del II: Turen går fra Charlottenborg på Kongens Nytorv til Københavns Byret på Gammel Torv, ca. 2 km.

 

Del III: Turen går fra Nybrogade og slutter ved BLOX på Bryghuspladsen, ca. 2,5 km.