Vinduet i arkitekturen

Foredrag med Lars Nicolai Bock arrangeret af Realdania By og Byg Klubben.

Den 3. november 2016 havde Realdania By og Byg Klubben et arrangement i VILLUM Window Collection. Deltagerne blev vist rundt i udstillingen, hvorefter Lars Nicolai Bock, fra Arkitektskolen Aarhus, forelæste om vinduet i arkitekturen.

Lars Nicolai Bock talte om vinduets historiske udvikling og viste eksempler fra dansk og europæisk arkitektur, blandt andre Kölner Dom, Frederiksborg slot og Jørn Utzons sommerhus på Mallorca. Under foredraget forklarede han, hvordan vinduet er en åbning mellem ude og inde, og hvordan vinduets placering, stoflighed og størrelse i høj grad definerer både facaden og de indendørs rumligheder.

 

Lars Nicolai Bock er arkitekt og lektor ved Arkitektskolen Aarhus, hvor han arbejder med forskning, undervisning og formidling på kandidatprogrammet Transformation. Han arbejder med bevaringsværdige og fredede bygningsmiljøer, og han har stået for en række bygningsundersøgelser og bevaringsvurderinger. Han sidder desuden i bestyrelsen for Dansk Center for Herregårdsforskning.