Vinduets rolle i arkitekturen

TALK med arkitekter Kjeld Vindum og Arne Høi.

Den 6. marts 2019 inviterede VILLUM Window Collection i samarbejde med DAC, arkitekterne Arne Høi og Kjeld Vindum til at give deres bud på vinduets rolle i arkitekturen. Nu har du mulighed for at se eller gense oplæggene her på siden. Vi bad dem blandt andet fortælle om hvad vinduets primære opgave er, og hvilke ydelser vi forventer af vinduet? Hvilken rolle spiller vinduer og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Og hvad sker der med vinduet i fremtiden?

God fornøjelse!

Kjeld Vindum er arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere redaktør af fagbladet Arkitekten og medforfatter og medredaktør af flere bøger, bl.a. ’Arne Jacobsen’ og ’Den nye bølge i dansk arkitektur’.

Arne Høi er arkitekt og institutleder ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere kontorchef i Kulturstyrelsen med ansvar for bl.a. arkitektur og bygningsfredning og centerleder i Center for Bygningsbevaring; RAADVAD. Derudover forfatter og medforfatter til en række bøger og vejledninger om byer og bygningers bevaringsværdier.