04.11.2018

Ser på vinduer i Ørestad

  • Marie Stender 1
  • Marie Stender 2
  • Marie Stender 3
  • Marie Stender 4

Vi er alle vilde med dagslys og udsigt, men hvad gør de store glaspartier ved bylivet? Og hvordan reagerer vi i byrummet, når vi via vinduet bliver inviteret indenfor hos mennesker, vi ikke kender?
I mere end ti år har antropolog og forfatter Marie Stender beskæftiget sig med vinduets vigtige funktion i byen. Hør mere når vi går en tur i Ørestad sammen med Marie Stender og ser på vinduer. 

Vinduet afspejler både forskellige tiders bygningskultur og måden, vi lever på. Det er muligt at aflæse normer i vinduets design, og brugen af afskærmning kan også fortælle gode historier om, hvem vi er.

Marie Stender var blandt de første, der satte fokus på forandringen i vores brug af vinduet i nybyggeri fra midt 00’erne - eksempelvis at sociale medier har en betydning. Et af de første eksempler på ”SoMe arkitektur” var VM husene i Ørestad. Vinduer fra gulv til luft hvor beboerne kuraterer små udstillinger med diverse designobjekter til glæde for os på gaden, der ikke kunne lade være med at stirre ind. 
Hvem udstiller sig for hvem?

Her ser vi, at grænserne mellem offentlig og privat udviskes – og hvad gør det ved os? Synes vi, at det er rart at komme tæt på mennesker, vi ikke kender? Er det forbudt at stirre, eller må vi gerne? Det er bare nogle af de spørgsmål som Marie Stender vil gøre os klogere på, når vi ser på vinduer i Ørestad. 

Turen afholdes søndag den 4. november 2018 kl. 14.00-16.30 med start fra Bella Center Metrostation, Ørestadsboulevard 39, 2300 København S.Undervejs vil der være en lille pause, hvor vi byder på kaffe. Det koster 135 kr. at deltage.

Køb billet her.

 

Baggrund for turen
VILLUM Window Collection har arrangeret byvandringen i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. To søndage i efteråret har vi særligt fokus på vinduet og introduceres til vinduets betydning i arkitekturen.

Søndag den søndag den 30. september 2018, går vi en tur i Indre By i København og ”Ser på vinduer med Søren Vadstrup”.

Læs mere her.