Vinduet som bygningselement

Oplæg af Torben Thyregod og Mikkel Kragh.

Den 6. oktober 2016 blev der i VILLUM Window Collection afholdt et seminar om vinduet som bygningselement med oplæg af Torben Thyregod og Mikkel Kragh.

Torben Thyregod havde en filosofiske tilgang til emnet og talte om vinduet som mediator for lys, luft og udsyn. Han zoomede ind på lyset og sanserne, og gav afslutningsvis et bud på, hvad fremtidens vinduer skal kunne. Mikkel Kragh fortsatte diskussionen om fremtidens vinduer med udgangspunkt i en række innovative projekter, hvor han har deltaget i udvikling af nye facade- og vinduesløsninger. Hans oplæg satte fokus på samspillet mellem arkitektur, teknologi og indeklima.

 

Torben Thyregod er arkitekt og Ph.d.-studerende på Arkitektskolens Center for Industriel Arkitektur. Ved siden af Ph.d.-studiet driver han egen tegnestue og er medredaktør på magasinet "Daylight & Architecture".

Mikkel Kragh er civilingeniør og arbejder som programchef for DAC&BUILD på Dansk Arkitektur Center, hvor han er ansvarlig for udvikling af ny viden og netværk med byggebranchen. Mikkel har tidligere arbejdet på en lang række internationale projekter som ingeniør og facadespecialist.

 

Seminaret var arrangeret af VILLUM Window Collection i samarbejde med Dansk Arkitektur Center, og var det sidste af i alt tre seminarer, om vinduet i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima. Seminarerne er blevet afholdt i anledning af VKR Gruppens 75 års jubilæum.

Læs om de andre seminarer:
Vinduets rolle i kunsten den 16. juni 2016
Vinduet og arkitekturen den 8. september 2016