Vinduets rolle i kunsten

Oplæg af Merete Sanderhoff og Jacob Riis.

VILLUM Window Collection og Dansk Arkitektur Center har inviteret Merete Sanderhof og Jacob Riis til at holde oplæg om vinduets rolle i kunsten.

Merete Sanderhoff er museumsinspektør og seniorrådgiver på Statens Museum for Kunst. Hun er uddannet kunsthistoriker og forsker blandt andet i digital formidling af kulturhistorie.

Jacob Riis er inspektør og kurator på Ordrupgaard. Han har kurateret udstillingen Hjemme hos Hammershøi, der vises på Ordrupgaard fra den 4. marts til den 7. august 2016. Jacob Riis er også uddannet kunsthistoriker.

Merete Sanderhoff fortæller om vinduets symbolik i kunsthistorien med en gennemgang af en række europæiske kunstværker fra 1500-tallet og frem til i dag. Jacob Riis tager udgangspunkt i Ordrupgaards udstilling Hjemme hos Hammershøi, og går i dybden på Vilhelm Hammerhøis interiørmalerier fra lejligheden på Christianshavn, hvor vinduer og dagslys er et hyppigt motiv.

Oplæggene er fra den 16. juni 2016, hvor VILLUM Window Collection afholdte det første seminar af i alt tre seminarer, som sætter fokus på vinduet i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima. Seminarerne afholdes i anledning af VKR Gruppens 75 års jubilæum.

Læs om de andre seminarer:
Vinduet og arkitekturen den 8. september 2016
Vinduet som bygningselement den 6. oktober 2016