05.05.2024

Søndagsomvisninger

  • Workology
  • WEB 1 (15)
  • WEB (9)
  • WEB (8)

To søndage i maj er det muligt at deltage i en omvisning i udstillingen Window Behaviorology om Tsukamoto Laboratorys forskning i vinduer, arkitektur og adfærd.

Udstillingen viser hvordan arkitektstuderende fra Tsukamoto Laboratory siden 2007 har dokumenteret flere hundrede vinduer gennem tegninger, tekster og fotografier. De har rejst til i alt 34 lande for at opsøge viden om vinduer og adfærd. Resultatet af deres studier er blevet til bogserien Window Scape på i alt fire bøger hvoraf  The Nordic Window er den seneste.

Processen bag The Nordic Window udfoldes med beskrivelser af deres besøg i Sverige, Finland og Danmark og deres undersøgelser af hvordan arkitekter som Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Gunnar Asplund og Alvar Aalto har arbejdet specifikt med vinduet og arkitekturen i det 20. århundrede.

I en særskilt del af udstillingen har professor Tsukamoto og hans studerende nøje udvalgt vinduer fra VILLUM Window Collections samling, som de har studeret på lige fod med de øvrige vinduer i deres forskning. I alt otte vinduer fra museets samling er udstillet og analyseret af de japanske studerende, som har givet dem et nyt lag og en ny fortælling med fokus på adfærd.


Omvisninger:

Søndag den 5. maj kl. 13.00 ved arkitekt Alberte Marie Brinckmann

Søndag den 26. maj kl. 13.00 ved arkitekt Thea Ringmann Madsen

Tilmelding:

Entré og omvisning er gratis, men kræver tilmelding senest henholdsvis den 4. og 25. maj 2024 til amb@vkr-holding.com