01.04.2016

Seminar den 6. oktober 2016

  • Seminar den 6. oktober_Galleri 01
  • Seminar den 6. oktober_Galleri 02

Hvordan virker vinduet som bygningselement – og hvad betyder det for energi og klima?

Vær med på en seminarrække som VILLUM Window Collection afholder i anledning af VKR Gruppens 75 års jubilæum. Seminarerne sætter fokus på vinduet i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima. Den 6. oktober handler det om vinduet som et bæredygtigt bygningselement.

Vinduet er et af de bygningselementer, der har størst betydning for bygningers arkitektoniske udtryk og derved også udformningen af konstruktionen af bygningen. Vinduet sørger for lys og frisk luft inde i bygningen - men er samtidigt det element, der bidrager med mest energi til bygningsopvarmning.

Seminariet sætter fokus på de nyeste glastags- og glasfacadekonstruktioners betydning for bygningsudtryk og optimering af dagslys og indeklima. Seminaret vil derudover debattere fremtidens vinduer, hvor det bl.a. vil handle om transparens og solcellekapacitet.

På seminariet kan du møde Mikkel Kragh, civilingeniør og programchef for DAC&BUILD, og Torben Thyregod, arkitekt MAA og ph.d. studerende ved CINARK - Center for Industriel Arkitektur, KADK. 

Seminaret afholdes i VILLUM Window Collections auditorium den 6. oktober 2016 kl. 17.00-18.30. Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er påkrævet. Tilmeld dig her

 

Seminarrækken er arrangeret af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med VILLUM Window Collection. Dette seminar er nummer tre ud af tre seminarer om lys - læs også om de andre seminarer i rækken:
Lyset og vinduets rolle i kunsten, den 16. juni 2016
Vinduets betydning for arkitekturen, den 8. september 2016

 

 

Video fra seminaret

Se Thorben Thyregod og Mikkel Kraghs oplæg om vinduet som bygningselement.